Veiligheidskunde


Experts in veiligheid

Hulp nodig bij het opstellen van veiligheidsplannen om de bedrijfsveiligheid ten alle tijden te kunnen waarborgen? Met experts op dit gebied ben je verzekerd van een goede hulp bij het opstellen van risicoanalyses of evacuatieplannen. Je hebt de keuze uit een aantal professionals op het gebied van veiligheid in en rondom een bedrijf. Hiervoor kies je uit een van de experts uit de Veiligheidskunde van G4S Safety Solutions. Zo kun je kiezen voor een MVK en een HVK. Beide hebben een scherpe en integere kijk op jouw situatie en zullen er alles aan doen om je te helpen; door te denken in oplossingen.

MVK en HVK in Veiligheidskunde

Allereerst de MVK. MVK staat voor Middelbaar Veiligheidskundige. Dit houdt in dat de persoon in deze positie onveilige en ongezonde situaties op een werkplek van signaleren. Daarnaast krijg je ook uitgebreid advies over hoe dit opgelost kan worden. Een MVK stelt niet alleen evacuatieplannen voor je op, maar hij kan ook intern allerlei metingen, controles en inspecties uitvoeren. Hierna geeft de MVK aanbevelingen aan de werkgever om zo een zo veilig mogelijke omgeving te bieden. Je kunt een MVK ook inhuren om voorlichting te geven aan werknemers. Zij leren zo over het belang van goede bedrijfsveiligheid.

HVK staat voor Hoger Veiligheidskundige. Dit is een adviseur die een werkplaats onderzoekt en op basis daarvan het veiligheidsgehalte kan beoordelen. Na afloop van de analyse wordt een rapportage opgesteld waarin handleidingen staan om de veiligheid op de werkvloer te optimaliseren. Ook heeft de HVK advies over het integreren van de Arbozorg in de bedrijfsprocessen. De HVK weet op een klantgericht en integere wijze de oplossingen te bieden voor het voorkomen of verminderen van bedrijfsongevallen. Het probleem wordt duidelijk geanalyseerd en daarna volgt een kwaliteitsgerichte oplossing waar je als bedrijf veel aan hebt.