Schuldsanering: je bedrijf weer gezond maken

Schuldsanering is een vak apart. Een adviseur moet qua financiële kennis goed onderlegd zijn maar ook een luisterend oor bieden. Hij of zij moet kunnen aanvoelen hoe ver een ondernemer in de put zit en zich in kunnen leven in zijn of haar situatie. Pas dan is hij of zij in staat om de perfecte hulp te verlenen.

Achterhaald

Een adviseur die uitblinkt in theorie en een indrukwekkend jargon bezigt, lijkt een goede keus maar als zo iemand niet met mensen kan omgaan, is het niet handig. Je voelt je dan een beetje een nummer. Terwijl hij je bedelft onder dure termen, is hij met zijn gedachten bij zijn winstuitkering of zijn commissie. Bij Oxyz heerst er geen winstoogmerkcultuur, waardoor de adviseurs door je paparassen heen kunnen kijken en de mens achter de onderneming zien.

Een vrijblijvende kennismaking

Als je dan tegenover elkaar zit en de adviseur een goede indruk heeft gekregen van hoe het er met je bedrijf voorstaat, kan hij of zij je meteen zeggen of het aangaan van een schuldsaneringstraject bij jouw bedrijf zal werken. Er moeten namelijk nog wel voldoende liquide middelen zijn om te kunnen saneren en een doorstart mogelijk te maken. Een bij de gemeente aan te vragen BBZ-krediet, voldoende afloscapaciteit – het laten managen van je gelden, waarbij je zelf even net boven bijstandsniveau moet leven om zo snel mogelijk weer een financieel gezond bedrijf te krijgen en/of een bijdrage van familie en vrienden in de vorm van een schenking of een rentevriendelijke lening zijn daarbij onontbeerlijk.

Mocht de ondernemer ervoor kiezen om helemaal met het bedrijf te stoppen, zal ook dat in goede banen geleid worden zonder dat er teveel kapitaal verloren gaat.

Je gaat ervoor

Terwijl je persoonlijke adviseur de lastige klusjes voor je oplost en de deurwaarders en dwangbevelen in bedwang houdt, kun jij weer opgelucht ademhalen. Je krijg nauwelijks meer iets mee van dat zenuwachtige gedoe. Het is weer net als vroeger: de klanten krijgen er weer vertrouwen in en je staat binnen afzienbare tijd weer aan het hoofd van een bedrijf dat een rooskleurige toekomst tegemoet ziet.