Kennis overdraging met behulp van de technologische ontwikkelingen


Hebt u zich ooit afgevraagd hoe u gemakkelijk en snel kennis kunt overdragen met behulp van de technologische ontwikkelingen? Blended learning is een combinatie van offline (face-to-face leren) en online leren op een manier die met elkaar aansluit. Een student kan bijvoorbeeld lessen bijwonen in een klaslokaal en het lesplan aanvullen door online projecten uit te voeren. Blended learning wordt vaak ook wel het ‘hybride’ leren genoemd en kan verschillende vormen aannemen in online onderwijsomgevingen. Hoewel sommige organisaties in zeldzame gevallen alleen technieken voor blended learning gebruiken, kunnen anderen het gebruiken als primaire lesmethode.

Voordelen van Blended learning

  1. Het verbetert de leereffectiviteit

Een blended strategie verbetert de leerresultaten door een betere match te bieden tussen het programma van de student en het leerprogramma. Studenten kunnen in hun eigen comfortabele omgeving leren.

  1. Een groter publiek

De blended benadering vergroot het bereik van het publiek. Een fysiek klas beperkt het aantal deelnemers, terwijl online training een groter publiek bereikt.

  1. Kostenbesparend

Blended learning is niet alleen kostenbesparend, maar optimaliseert ook uw middelen en tijd.

  1. Blended learning heeft een groter impact op de student

Een combinatie van verschillende instructietools, media en leermiddelen kan een grotere impact hebben op studenten dan de traditionele klaslokalen of eenvoudige webgebaseerde training. Dit genereert veel aandacht van de student, verhoogt de verantwoordingsplicht en beoordeelt de resultaten van het trainingsprogramma.

  1. Biedt 24/7 toegang tot trainingsbronnen

Blended learning training verwijdert tijd- en locatiebeperkingen. Als de medewerker thuis is en een moment wil doorbrengen met het oppoetsen van productspecificaties, kunnen ze dit doen. Als ze zich op de verkoopvloer bevinden en moeten leren hoe ze een retour kunnen uitvoeren, kunnen ze eenvoudig toegang krijgen tot de tutorial via een van de online bronnen. Bedrijfseigenaars hoeven niet langer te wachten op een geplande training om hun zorgen en vragen te beantwoorden, omdat de online trainingshulpmiddelen er altijd zijn om te helpen.

Blended learning in organisaties

De competitieve wereld vereist dat organisaties op zoek gaan naar innovatieve manieren om hun concurrentievoordelen te vergroten en tegelijkertijd de kosten te verlagen. Om ervoor te zorgen dat de juiste mensen over de juiste vaardigheden en kennis beschikken om organisatorische doelen te bereiken, moet een organisatie regelmatig trainingsprogramma’s voor hun werknemers opnemen. TinQwise is de blended learning expert. De learning specialisten van TinQwise hebben op elke gebied ervaring en kunnen de beste lesplannen voor uw organisatie samenstellen. Om blended learning krachtiger te maken, moeten organisaties de juiste mix of blend selecteren. Hoewel sommige vormen van media zoals video, simulaties en webinars spannender zijn, kunnen boeken, documenten, conference calls en statische dia’s, de interesse van de leerling verminderen. Een juiste mix van instructiemethoden kan de gewenste impact creĆ«ren. U hoeft zich dus geen zorgen te maken, wanneer u de specialisten van TinQwise inhuurt.

De technologische ontwikkelingen

Zonder de technologische ontwikkelen, zouden wij helemaal niet kunnen praten over blenden learning. Met organisaties die geografisch gediversifieerd worden, moeten trainingsprogramma’s dynamischer zijn om een gezonde leerervaring te bieden. Een blended learning-aanpak stelt bedrijven in staat om interactieve trainingsprogramma’s aan te bieden. Het overduidelijke voordeel van blended learning is het vermogen om de efficiĆ«ntie te maximaliseren door het beste medium te matchen om een optimaal leerdoel te produceren. Het bijhouden van de voordelen van blended training draagt bij aan het momentum van blended training.