BHV cursussen die de nadruk leggen op de praktijk


Tijdens BHV (bedrijfshulpverlening) cursussen is het essentieel dat de cursisten ervaring opdoen met praktijksituaties. Dat betekent dat ze aan de hand van nagebootste situaties leren hoe ze brandjes kunnen blussen, hoe ze slachtoffers moeten reanimeren en hoe ze een groot aantal mensen veilig en rustig een gebouw uit kunnen loodsen. G4S geeft op hun BHV Ede faciliteiten BHV trainingen die praktijksituaties in bijvoorbeeld winkels, kantoren en ziekenhuizen nabootsen zodat de cursisten kunnen toepassen wat ze in theorie hebben geleerd.

 

Wat wordt er tijdens de cursus behandeld?

Tijdens de cursussen van G4S op locatie BHV Ede leren de cursisten onder andere hoe risico’s op de werkvloer te herkennen en op te lossen, hoe goed te communiceren met alle betrokken partijen als zich toch een noodsituatie voordoet en hoe levensreddend te handelen totdat het ambulance personeel arriveert. Ook kunnen ze op deze locatie branden leren blussen en getraind worden op wat te doen tijdens een overval.

 

Wettelijke verplichtingenehbo-basistraining-klein-breed

Als werkgever ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van alle mensen op je grond, of dit nu personeel of bezoekers zijn. Om dit te waarborgen stel je een Risico Inventarisatie en Evaluatie rapport op en zorg je dat er voldoende BHV getrainde mensen aanwezig zijn op elk tijdstip dat je open bent. Volgens de wet moet je ten allen tijde voldoende personeel aanwezig hebben, met als risico dat je een boete krijgt als je hier niet aan voldoet. Het is wel aan jou om vast te stellen hoeveel dit er moeten zijn. Dit hangt af van de sector waar je in werkzaam bent. In de bouw heb je logischerwijs meer kans op ongelukken dan in een winkel omgeving. G4S kan al je personeel trainen in hun faciliteiten van BHV Ede zodat je kan zorgen dat iedereen in een veilige omgeving zijn werk kan doen.