Beton is er in meerdere varianten


Beton Cire is een speciaal soort beton dat zeer geschikt is voor gebruik binnenshuis, met name als meubilair zoals een beton cire tv meubel maken of beddengoed, hetzij in de open lucht, hetzij bedekt met een decoratief fineer. Oorspronkelijk werd dit soort beton gemaakt van puimsteen, hoewel moderne mengsels eerder worden gemaakt met in koper gedompeld cement. Er zijn gelijkaardige punten die uit verglaasde terrazzo en tegel worden gemaakt, maar die punten gebruiken kunstmatige plastieken eerder dan klei. Elk van deze kunststoffen heeft zijn eigen specifieke set van toepassingen, van vloeren tot aanrechtbladen, en aanrechtblad afwerkingen. Zorg ervoor dat u elk materiaal grondig te onderzoeken alvorens te beslissen om te investeren in een betonnen aanrecht. Zorg ervoor dat uw beton heeft een geschikt vochtgehalte.

Er is ook gewoon beton

Beton bestaat natuurlijk alle geruime tijd en het betekent niet dat beton cire tv meubel maken de enige optie is. Gewoon beton wordt vaak gebruikt voor moderne architectuur, maar staat al bekend sinds de gotische tijd. Echter komen we het vooral veel tegen in het brutalisme natuurlijk. Hier staat beton eigenlijk centraal aan de gehele fundering plus het gedeelte wat boven op de fundering voor komt. Het beton, wat vaak onder hoge temperaturen tot stand is gekomen kan zo makkelijk in mallen worden gegoten. Dit zorgt ervoor dat beton erg dynamisch is. Het dynamische van beton is dan ook het ware geheim, maar vergis je echter niet. Beton kan nog zo dynamisch zijn, wanneer beton uitgehard is het beton dat ineens niet meer. Dan is het beton namelijk zo vast als een steen, je kan het dan wel gaan proberen te duwen en trekken met man en macht om het beton in een andere vorm te krijgen. Dit gaat een lastige klus worden.

Beton is erg voordelig

In plaats van een beton cire tv meubel maken kan je ook kiezen voor bijvoorbeeld bakstenen. Wat is hier nu het grote verschil aan? Er zit meer dan een verschil aan want beton kan je namelijk qua uiterlijk gaan vergelijken met bakstenen. Wat valt gelijk op? De kleur is zeer anders bij bakstenen ten opzichte van beton, beton is namelijk vaak grijs, terwijl bakstenen in vele kleuren en maten voorkomen. Dit zorgt er dan ook voor bakstenen als veelzijdiger worden gezien ten opzichte van normaal beton. Houd hier dus rekening mee, daarnaast is het plaatsen en stapelen van bakstenen ook aardig arbeidsintensief.