De training Safe Lean Portfolio Management 5.01

Safe training

Wil jij de Safe training volgen? Dit kan bij Expandior. De SAFe® Lean Portfolio Management 5.01 training is een Advanced gecertificeerde opleiding. Om je volledig in staat te stellen de materie naar praktisch nut te vertalen, biedt Expandior deze training alleen in driedaags format aan. Het geeft je als deelnemer handvatten en technieken die noodzakelijk zijn om Lean Portfolio Management functies, Strategie en Financiering, Agile Portfolio Operations en Lean Governance in je eigen bedrijf of organisatie te implementeren. Je krijgt met de training de mogelijkheid om de huidige en gewenste staat van je portfolio vast te leggen middels de zogenoemde Portfolio Canvas tool. Je leert belangrijke business initiatieven te identificeren en je portfolio visie te verbeteren. Portfolio Kanban helpt je ook om flow binnen het portfolio te realiseren en ondersteunt je om epics op maximale businesswaarde te prioriteren. De training helpt je daarmee tevens ook inzicht te geven in hoe je Value Stream Budgets en Lean Budget Guardrails tot stand brengt en hoe je de prestaties van uw Lean portfolio daadwerkelijk meet.

Safe training

De coach

De coach waarvan je de training krijgt is Jeffrey – Agile en Service Management begeleider, consultant en tevens gecertificeerd trainer voor diverse trainingen, waaronder die van het Scaled Agile Framework. Hij heeft jarenlange ervaring met het coachen, opleiden en adviseren van organisaties. Daarmee acteert hij van team- tot C-level. Jeffrey motiveert, ondersteunt en faciliteert op basis van persoonlijke connectie en altijd in lijn met de organisatorische- en digitale transformatie. Hij begrijp dat succesvolle transformaties enkel mogelijk zijn wanneer de verandering door de hele organisatie gedragen wordt en faciliteert dit door afstemming van persoonlijke teamdoelen met de organisatie governance.

Onderwerpen van de training:

• Lean Portfolio laten aansluiten op de eigen bedrijfsstrategie

• Lean Portfolio Management (LPM) beschrijven

• Lean Budgeting en Guardrails implementeren

• Agile Program Management Office (PMO) inrichten en Communities of Practice (CoP’s)   ondersteunen

• Value streams coördineren

• De prestaties van Lean Portfolio meten

• Portfolio Kanban inzetten om flow te genereren en initiatieven te prioriteren

• Het opzetten van een eigen LPM-implementatieplan

• Portfolio visie vaststellen en kunnen toepassen

De doelgroep van de training:

De safe training is bedoeld voor leiders die verantwoordelijk zijn voor Lean Portfolio Management-functies binnen hun eigen organisatie. De meeste waarde uit deze training wordt behaald door deelnemers met de volgende functies: Senior Management (CIO’s, CEO’s, CFO’s, CTO’s en VP’s), Business Unit Managers, Program Management Officers, Product managers, Solution managers, SPC’s, Agile Coaches, Release Train Engineer, Enterprise architecten maar ook HR-medewerkers en Epic Owners. Er is geen minimum wat betreft voorkennis of ervaring, echter blijkt de training meer waarde op te leven wanneer je bekend bent met de principes van Agile werken, met Value Streams en ervaring hebt met het werken in een safe omgeving. Ga voor meer informatie naar de website.