Welke kanten kun je op als coach?


Lijkt een beroep als coach je wel wat, maar weet je niet zo goed welke soorten coaches er allemaal zijn? Dat kunnen we goed begrijpen, want er zijn zo ontzettend veel verschillende soorten coaches dat je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer ziet. We willen je daar graag bij helpen, dus krijg je hieronder wat voorbeelden van coach beroepen. Bekijk ze snel!

Kindercoach

Werken als kindercoach is ontzettend leuk. Je helpt kinderen die tegen problemen aanlopen. Het gaat daarbij expliciet niet om ziektebeelden, maar juist om uitdagingen die voor het ene kind wat meer moeite kosten dan voor het andere. Je brengt ze weer in hun eigen kracht en dat is ontzettend voldoening scheppend werk!

Loopbaancoach

Tegenwoordig werkt men niet meer hun hele leven bij dezelfde baas. Ze wisselen van beroep, gaan naar een andere sector of verhuizen zelfs naar het buitenland om daar aan de slag te gaan. Al die keuzemogelijkheden brengen soms ook problemen met zich mee. Daar help jij als loopbaancoach bij.

Teamcoach

Sportteams of werkteams, wanneer ze goed draaien kunnen ze onvoorstelbaar mooie resultaten bereiken. Maar, wanneer dat niet zo is, kunnen ze ook erg stroef en ongemakkelijk met elkaar omgaan. Als teamcoach maak je een eenheid van teams!

Stresscoach

Sommige mensen hebben veel last van stress. Als stresscoach help jij hen om hiermee om te gaan. Je bespreekt de oorzaak van de stress en leert hen technieken aan om beter met de stress om te gaan. Ontzettend dankbaar werk!

Kies iets wat je leuk lijkt

Dit waren slechts enkele voorbeelden van functies die je als coach kunt hebben. Het allerbelangrijkste is dat je iets kiest wat je leuk lijkt. Wanneer je dat doet kom je ongetwijfeld ergens terecht waar je goed op je plek zit. Veel succes!