Ben jij bekend met de noodzaak van een firewall in uw netwerk

Firewall

De kans is groot dat u op uw persoonlijke computer een firewall gebruikt. De firewall wordt vaak al standaard in het besturingssysteem van uw computer geïmplementeerd. Houd er echter rekening mee, dat deze firewall lang niet altijd goed genoeg is om uw computer te beschermen tegen virussen en malware. Gelukkig zijn er verschillende bedrijven die hier een oplossing voor aanbieden. In het geval van een persoonlijke computer kunt u bijvoorbeeld een losse virusscanner aanschaffen van bedrijven als Norton of Kaspersky. Voor bedrijven ligt dit iets gecompliceerder! In dit artikel vertellen we u meer over het gebruik van een firewall binnen organisaties.

Specialisten

Firewall binnen het netwerk van uw organisatie

Allereerst is het sterk aan te raden om de computers binnen uw bedrijfsnetwerk van de nodige beveiliging te voorzien. Zo wordt voorkomen dat een van deze computers, die mogelijk ook binnen andere netwerken gebruikt wordt, voor een infectie van het algehele netwerk kan zorgen. Zoals reeds beschreven doet u dit door een virusscanner te gebruiken. Veel beveiligingsbedrijven bieden virusscannerpakketten aan voor complete bedrijven. Firewalls worden in verschillende soorten aangeboden. U kunt voor een standaardversie kiezen, maar ook voor een UTM firewall. Hierbij wordt het verschil gemaakt door het feit, dat een UTM firewall veel breder inzetbaar is.

Netwerk

Laat u adviseren over het gebruik van een firewall

Doordat de mogelijkheden van firewall enorm zijn, is het raadzaam om u hierover te laten voorlichten. Er zijn verschillende organisaties die firewalls produceren, die ieder hun eigen voor- en nadelen hebben. The Networkers is een Nederlandse organisatie, die u van passend advies kan voorzien. Zo maakt dit bedrijf een inventarisatie van uw huidige netwerk, om op basis daarvan naar een passende beveiligingsoptie te zoeken. Houd er rekening mee dat een firewall alleen hierbij vaak niet voldoende is. Naast een firewall zult u verschillende andere beveiligingsmaatregelen moeten nemen om een inbraak door kwaadwillende hackers te voorkomen.