De voordelen van Nano


Er zijn voordelen voor elke gebruiker en ontvanger. Deze voordelen moeten ervoor zorgen dat XRB overal in de wereld geaccepteerd wordt als betaalmiddel. Laten we kijken wat deze drie voordelen precies zijn.

Geen transactie kosten


Een van de grootst problemen van onder andere Bitcoin of Ethereum is schaalbaarheid. Hoe groter de blockchain wordt, hoe langzamer het systeem gaat werkt, wat vervolgens leidt tot hoge transactiekosten. Toen de BTC prijs op zijn hoogtepunt was koste een transactie meer dan 10$.

 

Niet zo erg als je een auto koopt van een paar duizend euro. Maar als je een bakje koffie wil bestellen betaal je meer aan transactiekosten dan aan de koffie zelf. Er moet wel bij gezegd worden dat er een aantal currencies zijn die veel lagere transactiekosten hebben. Maar bij gebruik van Raiblocks / Nano is er helemaal geen sprake van transactiekosten.

Directe betalingen


De technologie achter Nano zorgt ervoor dat betalingen RECHTSTREEKS verwerkt worden. Een transactie die jij doorvoert, is binnen een seconde verwerkt. Dit is heel bijzonder in de cryptomarkt. De meeste coins hebben een transactietijd van minimaal 10 seconden. Sommige crypto’s zelfs minuten tot meer dan een uur.

Milieuvriendelijk

Milieuvriendelijk?, vraag je jezelf misschien af. Hoe kan een betaalmiddel nou goed zijn voor het milieu? Dat zit als volgt. Bitcoin maakt gebruik van een systeem genaamd Proof of Work. Dit systeem kost steeds meer energie. We hebben het hier over een energiegebruik dat groter is dan dat van een land als Bulgarije. De block-lattice kost echter vele malen minder energie dan de blockchain.

De enige cryptocurrency die op dit moment vergelijkbaar is met Nano XRB is IOTA. IOTA maakt net als Raiblocks gebruik van een DAG algoritme.

Maak hier een gratis Nano wallet aan