SEO tips

internet marketing bureau utrecht

Als je aan de slag wilt gaan met SEO, kun je natuurlijk een internet marketing bureau Utrecht inschakelen. Er is echter ook al veel wat je zelf kunt doen. Hoe verbeter je nu je SEO en kom je hoger in de zoekresultaten te staan? In dit artikel leggen wij het je uit.

Lever waarde aan je bezoekers

internet marketing bureau utrecht

Content was altijd al belangrijk, maar het draait nu ook steeds meer om de kwaliteit van je teksten. Als bezoekers langer op je site blijven, ziet Google dit namelijk. De betreffende pagina komt dan hoger in de zoekresultaten te staan. Focus je dus niet alleen op keywords, maar juist meer op het leveren van waarde aan je bezoekers. Zorg ervoor dat je teksten van hoge kwaliteit zijn en schrijf juist wat langere teksten.

Voeg een meta title en meta description toe

Misschien heb je wel eens gehoord dat meta data geen invloed hebben op je rankings. In principe bepaalt Google je ranking ook niet aan de hand van je meta title en meta description. Echter is het wel zo dat je pagina hoger zal scoren als er vaker op wordt geklikt. En een goede meta title en meta description zorgen natuurlijk voor een hogere CTR. Schrijf daarom voor elke pagina een aantrekkelijk meta title en meta description.

internet marketing bureau utrecht

Plaats kwalitatieve backlinks

Vroeger konden we door veel backlinks te verzamelen snel hoger scoren. Dat is nu niet meer het geval. Zoekmachines kijken nu echt naar de kwaliteit van je backlinks. Plaats daarom enkel kwalitatieve backlinks op websites die relevant zijn aan jouw website.