Je eigen digital signage ontwerpen? Volg eerst deze tips!

digital signage

Wil je zelf digital signage ontwerpen? Het ontwerpen van je eigen digital signage hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, maar je moet wel met een aantal dingen rekening houden. Daarom geven wij je in dit artikel een aantal tips.

  1. Denk aan de ratio
digital signage

Het zou zonde zijn als je een mooi ontwerp hebt gehad dat niet goed op het scherm past. Gelukkig is het niet zo moeilijk om dit volgens de juiste ratio te doen. Alle digitale TV schermen hebben namelijk dezelfde ratio’s: horizontale schermen hebben een 16:9 ratio en portrait schermen een 9:16 ratio.

Wil je je digital signage op ander soort beeldschermen weergeven (zoals computers, tablets of smartphones)? Dan kan de ratio wel afwijken. Houd hier dan rekening mee.

2. Zorg voor de juiste resolutie

digital signage

De juiste resolutie is belangrijk bij het ontwikkelen van digital signage. Als de resolutie te laag is, zijn de beelden namelijk niet scherp. De resolutie staat voor het aantal pixels dat op het scherm wordt weergegeven. Als de afbeelding uit meer pixels bestaat, is hij scherper. Kies altijd voor een afbeelding met een resolutie die in ieder geval hoog genoeg is.

Dit zijn de standaard resoluties van verschillende beeldschermen:

960 x 540 pixels – quarter HD
1280 x 720 pixels – standard HD or “HD ready”
1920 x 1080 pixels – full HD
3840 x 2160 pixels – ultra HD