Kan je stress voorkomen?

stress voorkomen

Je hebt je eigen verslapen en je maakt haast om alsnog op tijd op het werk te komen. De koelkast trek je los om nog snel wat te eten mee te nemen voor de lunch. Echter merk je dat er niks in ligt wat je kunt nuttigen in de pauze. Haastig pak je toch maar die ene appel, maar het zal je vast voeden op het moment wanneer je trek krijgt. Doordat jij je hebt verslapen ben je al in een stress fase terecht gekomen. De gehele dag probeer jij je in te zetten zodat het werk afgerond wordt. Pas wanneer jij weer op de bank ploft kom je tot rust. Maar kan je stress voorkomen door anders na te denken wanneer jij je verslaapt? Of is dit normaal en moet je er eigenlijk mee dealen?

stress voorkomen

Stress verminderen maar niet voorkomen

Een dosis stress hoort bij iedereen. Het houdt je wakker en scherp. Maar wanneer kom jij erachter dat jouw level eigenlijk te hoog is geworden? Zodra jij begint te merken dat jij prikkelbaarder bent dan voorheen, dan is het de hoogste tijd om aan de bel te trekken. Jouw lichaam moet op dit moment weer even terug in balans komen. Dit kun je doen door yoga uit te voeren. Met yoga zorg jij niet alleen voor een lichaam die terug in balans komt. Ook zet jij jouw geest even op non actief zodat je kunt ontspannen. Geen fan van yoga? Geen probleem, let dan heel goed op jouw ademhaling en de dagelijkse bezigheden.

stress voorkomen

Boek een weekend weg!

In tijden van nu willen wij allen massaal op vakantie. Al is het maar één dagje weg, maar het loont! Door even niet in je eigen omgeving te zijn zul je merken dat het je goed zal doen. Wandelen over het strand en genieten van het geluid wat je hoort. Het klotsen van het water en de vogels die geluid maken brengt je weer even tot rust.