De toegenomen liefde voor pizza maakt pizza ovens tot een essentieel onderdeel

pizza ovens

Pizzaovens zijn een belangrijk onderdeel geworden van de horeca, zoals: restaurants, fastfood restaurants, hotels, cafés, cateringbedrijven en natuurlijk pizzeria’s. Het zijn allemaal grote commerciële gebruikers van pizza ovens en het eind is nog niet in zicht. Het dan ook een van de meest populaire producten is in de voedings- en horecasector.

Verwacht wordt dat deze vorm van industrie de komende jaren een stabiele groei laat zien. De belangrijkste drijfveer is nog altijd de enorme vraag en verlangen van de consument naar pizza. Naarmate de vraag ernaar blijft groeien neemt ook de vraag naar dit soort speciale bakovens toe.

pizza ovens

Gas- of houtgestookt?

Bij het kiezen van een oven om pizza in te bereiden is een van de grootste dilemma’s waar je tegenaan loopt het kiezen tussen een gas of houtgestookte oven. Veel horeca ondernemers kiezen voor houtgestookte ovens vanwege de authentieke smaak die het houtvuur aan de pizza toevoegt. Buiten deze waardevolle toevoeging biedt een oven houtgestookt ook dat traditionele restaurant esthetiek wat het zo karakteristiek maakt.

Alleen dit al is de reden waarom de meeste traditionele restaurants de voorkeur geven aan een houtgestookte oven. Bij een houtgestookte oven denkt men gauw aan een oven van zand en cement. Dit zijn tijdrovende ovens en zijn al lang vervangen door houtgestookte metalen uitvoeringen die vele voordelen bieden, zoals:

  • Authentieke manier van bereiden

  • Snel op temperatuur

  • Geeft de pizza extra smaak

  • Prijzen zijn gunstiger dan gasgestookte ovens

  • Het geeft je winkel of restaurant een klassiek tintje

Wanneer gas toch de voorkeur heeft

Bij een gasgestookte oven ben je niet afhankelijk van het toevoegen of verwijderen van hout om de temperatuur te regelen. Het enige wat je hoeft te doen is de temperatuurknop in te stellen en de oven doet de rest. Voor dit soort ovens hebben minder ruimte nodig, dit is gunstig bij het hebben weinig werkruimte. Je hebt geen houtvoorraad nodig en is een schonere manier van bereiden.

Conclusie: Houtgestookte pizza ovens zijn moeilijker te bedienen, maar de smaak dat ze afgeven zul je nooit krijgen met een gasoven. Daarentegen is gasgestookt makkelijker en schoner in gebruik.