Op zoek naar een nieuwe medewerker

pre-employment screening

Pre-employment screening: op zoek naar de juiste kandidaat!

Het nieuwe (school)jaar staat weer voor de deur en veel mensen gaan dan op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ze zijn hun huidige baan zat en vinden het tijd voor wat intellectuele verrijking. Jij als werkgever kan hier goed van profiteren en het is dan ook raadzaam om een sollicitatieprocedure op touw te zetten. Bedrijven groeien nu als kool en personeel is schaars. Het is daarom verstandig om vroeg genoeg te beginnen met het werven van nieuwe krachten, omdat het soms langer kan duren dan je van tevoren hebt ingecalculeerd. Het vinden van die ene perfecte kandidaat is een lastig karwei. Wat kan jij als werkgever doen om het je zo makkelijk mogelijk te maken en die ene ideale kandidaat eruit te pikken tijdens de sollicitatieronde?

pre-employment screening

Pre-employment screening: de techniek bij uitstek om een nieuwe medewerker te vinden!

Een handige methode om te checken of jouw nieuwe medewerker wel helemaal bij jouw bedrijf past is pre-employment screening. Hierbij ga jij bepaalde gegevens na, om voor de volle honderd procent te weten dat jij de juiste keuze maakt door voor die kandidaat te kiezen. Je controleert bijvoorbeeld de referenties die de kandidaat hebt opgegeven door contact met hen op te nemen. Daarnaast kijk je of de opgegeven diploma’s wel echt zijn en ook relevant voor de positie van de medewerker. Verder haal jij de nieuwe medewerker eventjes door de zoekmachine om te zien hoe betrouwbaar en integer hij of zij wel niet is. Misschien staan er wel heel vreemde foto’s van hem of haar op het internet die totaal niet matchen met het imago van jouw bedrijf, het zou zomaar allemaal kunnen. De reputatie van jouw bedrijf zou zo op het spel kunnen komen te staan, en dat is totaal niet wat je wil.

En, ga jij ook gebruik maken van deze handige tool als jij weer eens nieuwe kandidaten zoekt voor je bedrijf of organisatie? Het is onwijs simpel om te doen en daarnaast behoedt het je voor eventuele foute keuzes die je dreigt te maken door voor een kandidaat te kiezen die achteraf, na de screening, helemaal niet zo geschikt lijkt dan na het sollicitatiegesprek. Het is dus absoluut een aanrader om een screening te doen voordat je de medewerker al hebt aangenomen, om toekomstige problemen voor te zijn!